Skapa ny webbplats

För att skapa en ny webbplats, klicka på tabben "Domän och webbplatser" och sedan "Webbplatser". På den sidan klickar du sedan på "Lägg till" nere i högra hörnet:

Du möts då av en ny vy med ett antal nya val

Domäntyp:

Domän: en domän du har registrerad och aktiv hos Space2u, exempelvis "space2uguider.se".

Subdomän, exempelvis "dev.space2uguider.se":

Domän: Beroende på valet ovan anger du här ditt domännamn eller namnet på den subdomän du vill koppla till ett redan befintligt domännamn.

Typ av webbplats:

Windows/IIS: För applikationer skrivna i ASP.NET-applikationer, med mera.

Linux/Apache: Det bästa valet för dig som har applikationer skrivna i PHP.

Alias för webbplats: Om du exempelvis vill koppla namnet "alias.space2uguider.se" till "www.space2uguider.se".

Vidarebefodring av webbplats: Om du exempelvis vill skicka besökare till annan webbplats.

Domänparkering: Om du ännu inte har en webbplats uppladdad men ändå vill visa att domänen finns och är parkerad hos Space2u.

Endast DNS: Om du endast vill använda e-post i din domän slår du av din webbplats med denna funktion.

E-poststöd:

Du kan också i dessa inställningar ange hur din e-post ska fungera genom att aktivera ditt e-poststöd. avaktivera ditt e-poststöd eller vidarebefodra inkommande e-post till en annan adress (OBS: Vidarebefodringen fungerar endast för de domäner du har upplagda hos Space2u).

Ni kan även välja Microsoft Exchange, detta är en tilläggstjänst för e-post som ni kan beställa via "Mitt konto" > "Extratjänster"

Lägg till webbplats:

När ni valt e-postmetod klickar ni sedan på "Lägg till webbplats" så kommer den nya webbplatsen sedan skapas.