Skapa ett e-postkonto i Outlook 2013 (Windows)

Det första du vill göra är att trycka på Arkiv uppe i högre hörnet, då kommer du till en meny som heter Kontoinformation. Tryck på knappen "Lägg till konto".

Då möts du av denna ruta:

Här finns några fält där du kan fylla i namn, e-postadress och ditt lösenord - Dessa fält fungerar med större e-posttjänster som till exempel hotmail.com, gmail.com eller Exchangekonton - eftersom vi på Space2u kör med POP3 och IMAP så trycker du istället på Manuell konfiguration eller ytterligare servertyper. Tryck sedan på Nästa.

 

 

Som tidigare nämnt använder vi på Space2u POP3 och IMAP, välj alltså därför alternativet Pop eller IMAP. Tryck på Nästa.

 

 

Här kommer vi till en ruta där en mängd information och val skall göras, och det finns lite olika alternativ. Som illustrerat ovan är hur vi på Space2u rekommenderar att du ställer in kontot, men nedan kan du se mer detaljerat vad allting betyder?

Ditt namn: Detta är vad som kommer stå som avsändare i dina mottagares inboxar. Är det en personlig e-postadress? Då passar det nog bäst att skriva ditt för- och efternamn. Är det en gemensam adress för ett helt företag eller en avdelning? Då är det nog mer lämpligt att skriva företaget, eller avdelningens, namn.

E-postadress: Här skriver du den e-postadress du skall lägga till i Outlook.

Kontotyp: Här väljer du vilket protokoll du skall använda för att ta emot e-post, POP3 är valt av standard - men vi rekommenderar att du använder IMAP istället. Läs mer om skillanderna mellan POP3 och IMAP här.

Server för inkommande e-post: Här skriver du din server för inkommande e-post, förutsatt att du använder IMAP anger du värdnamnet imap01.space2u.com. Skulle du använda POP så anger du pop01.space2u.com

Server för utgående e-post (SMTP): Här skriver du din server för utgående e-post. Det sker alltid över protokollet SMTP, oberoende av ifall du använder POP3 eller IMAP som protokoll för utgående e-post. Du kan använda en egen utgående e-postserver som du har hos exempelvis din internetleverantör, men vi rekommenderar att du använder Space2u utgående servra. Värdnamnet ni anger är smtp01.space2u.com, som likt exemplet med inkommande servern är tillgängligt för alla e-postadresser du har hos Space2u. Det är även denna server vi rekommenderar om du kan skicka e-post med TLS-kryptering.

Användarnamn: Här skriver du din e-postadress som du skall lägga till på nytt. Till en början är bara första halvan av e-postadressen ifylld, som exempelvis info istället för info@space2uguider.se. Eftersom flera personer kan ha samma prefix på sin e-postadress hos Space2u skriver du här in hela din e-postadress på nytt.

Lösenord: Här fyller du i lösenordet för din e-postadress. Det är alltså samma lösenord du använder för att logga in på Space2us webbmail.

 

Nu är vi nästan klara, men först ska vi trycka på Fler inställningar...

Först möts du av fliken "Allmänt", här behöver du inte fylla i någonting - tryck istället direkt på Utgående server.

Här bockar du i "Den utgående servern (SMTP) kräver autentisering". Detta måste göras om du använder Space2us utgående server, då vi inte tillåter att någon skickar e-post via våra servrar utan att logga in med ett giltigt användarnamn och lösenord.

Du behöver dock inte skriva in dina inloggningsuppgifter på nytt, utan låt "Använd samma inställningar som på servern för inkommande e-post" vara ibockad.

 

Slutligen, tryck på fliken Avancerat:

 

Här finns några värden redan ifyllda åt dig, och likt tidigare har du lite olika val att göra. Vill du använda dig utav kryptering (vilket vi rekommenderar) väljer du "TLS" i båda rullgardinsmenyerna med namnet "Använd följande typ av krypterad anslutning".

De korrekta portnumren att ange här är 143 för inkommande ifall ni använder IMAP och 110 ifall ni använder POP3. För utgående e-post SMTP anger ni 587.

När du är klar med detta trycker du på OK.

Nu kommer du tillbaka till den här rutan:

Tryck på nästa så görs ett test för att både skicka och ta emot e-post:

Har du följt guiden ovan, ditt lösenord är korrekt och domännamnet är registrerat så kommer du mötas av följande ruta:

Grattis! Du har precis lagt till ditt e-postkonto i Outlook 2013.