När ett webbhotell inte räcker till

Space2u strävar alltid mot att ha 100 procent nöjda kunder. Vårt mål är alltid att alla våra kunder ska känna att de får valuta för pengarna och därför slutar vi aldrig satsa stenhårt på drift, underhåll och support.

Space2u satsar alltid på att ha den senaste tekniken för att få maximal prestanda och samtidigt hålla energiåtgången nere. Och en stor del av grundtanken med ett webbhotell är just att fler delar på samma infrastruktur för att dels slippa driva den infrastrukturen själv, och dels för att spara pengar och minska miljöåverkan.

Men det finns alltid fall då det inte räcker till. De fallen brukar i princip alltid bero på att den webbplats som en kund vill lägga på ett webbhotell kräver så mycket bandbredd och serverkraft att den börjar påverka andra kunder negativt. I vissa fall beror det på att webbplatsen är felkonfigurerad, i andra fall att webbplatsen har ett stort antal insticksprogram (s.k plugins) installerade som ska exekveras varje gång webbplatsen har en besökare.

Om du upplever att din webbplats går långsamt, eller om du redan fått ett meddelande från supporten att din webbplats "slagit i taket" så ska du alltid börja med att kontakta vår supportavdelning. Vi försöker alltid hjälpa dig så långt det går med att få ordning på din webbplats, men då detta inte ingår i vår ordinarie supporttjänst är det endast i mån av tid vi kan försöker hjälpa dig.

Om du trots detta inte upplever att din webbplats fungerar som den skall, och vi på Space2u inte längre kan hjälpa dig så kan du som kund uppgradera webhotellstypen. Hör efter med supporten först om de tror att det kan lösa ditt problem. 

Skulle din webbplats trots detta ännu inte fungera tillfredsställande kommer du troligen inte att bli nöjd på ett annat webbhotell heller. Därför rekommenderar vi att du istället testar att hyra en egen virtuell privat server (VPS). Det finns flera leverantörer på marknaden som erbjuder detta.