Katalogstruktur

Vilka kataloger finns i ditt FTP-konto, och vad är deras funktion?

public_html

Detta är katalogen där alla filer som har med din webbsajt att göra ska ligga.

Under denna katalog finns också en underkatalog vid namn cgi-bin där du kan placera script du önskar köra i din webbsajt.

data

Detta är katalogen där du kan lägga filer du vill hålla utanför public_html-katalogen. Exempel på detta är databasfiler.

logs

Här lagras alla loggfiler som rör din webbsajt. Bra att veta om du vill exempelvis vill felsöka din webbplats eller om du vill hålla koll på antalet besökare till din webbsajt.

sessions

Här sparas alla PHP-sessioner för din webbplats.