SSL/TLS-problem i Thunderbird 78.2.2 och nyare

I nyare versioner av Thunderbird kan det uppstå problem med att aktivera kryptering. Detta beror på att TLS-versionen på servrarna inte stämmer överens med den Thunderbird vill använda. Detta går att åtgärda i inställningarna genom att följa dessa steg:

Börja med att klicka på Meny-knappen långt upp till vänster i Thunderbird enligt bilden nedan och välj sedan Inställningar:

Scrolla sedan bland alla inställningar längst ner tills du finner Konfigurationsredigerare:

Väl där så söker du upp "security.tls.version.min" och redigerar värdet för den från 3 till 1.

När detta är genomfört så har problemet åtgärdats. Du kan dock behöva starta om Thunderbird för att ändringen helt ska slå igenom.

Skulle det mot förmodan fortfarande inte fungera så är det självklart bara att kontakta våran support så hjälps vi åt med att finna en annan lösning.