Domännamn

Domänöverlåtelse

Domänöverlåtelser kan göras via kontrollpanelen via "Domän och webbplats" > "Domänöverlåtelse". Beroende på toppdomän kan dessa överlåtelser utföras på olika sätt. Det finns dock alltid information om hur du gör i kontrollpanelen.

Ett domännamn jag är intresserad av ligger hos Space2u

Troligen så har en kund köpt detta domännamn. Om du vill komma i kontakt med ägaren så kan du skicka ett mail till support@space2u.com (mailto:registry@binero.se) med följande information: - Ditt namn - Eventuell kontaktinformation (Mail, telefon etc) - Ett meddelande till kunden Vi kommer då att vidarebefordra denna information till ägaren som får på eget bevåg välja att ta kontakt med dig. Space2u lämnar inte ut kontaktuppgifterna.

Ska jag byta namnservrar före eller efter jag flyttat ett domännamn?

Det spelar egentligen ingen roll i vilken ordning du gör det, vi rekommenderar att man först och främst ser till att hemsidan är uppladdad och färdig hos oss innan man gör ett byte av namnservrarna.

Köp domännamn

För att köpa ett domännamn, välj tabben "Domän och webbplats" och sedan "Domänhanteraren". Klicka där på "Köp domän". Ange därefter vilket namn du vill köpa. Om du endast är intresserad av att registrera domännamnet i en viss toppdomän kan du ange hela domännamnet inklusive domäntyp. Baserat på din sökning visas nu om den eller de domäner du registrerat är lediga: Om det domännamn du är intresserad av är ledigt klickar du på "Lägg till" till höger om domännamnet. Din kundvagn visas nu. H...

Aktiveringstid för nytt domännamn

Av rent tekniska anledningar som är utom Space2u's kontroll kan den domän du använder i ditt Space2u-konto inte användas direkt efter registrering. Detta påverkar också din webbplats hos Space2u då den kräver ett fungerande, aktivt domännamn för att fungera. 1. Ett nytt domännamn aktiveras inte omedelbart. Följande tider är bra att tänka på: .SE-domäner: upp till 48 timmar från dess att betalningen är oss tillhanda (generellt sett går det dock snabbare). Övriga domäner: upp till 24 timmar frå...

Förnya Domännamn

Öppna domänhanteraren under menyvalet "Domän och webbplatser". Du får nu en lista över dina domäner som du har i ditt Space2u-konto. Klicka i kryssboxen till vänster om ditt domännamn och välj sedan "Förnya" i menyn ovanför domännamnet. Följ därefter instruktionerna och betala med kreditkort eller mot faktura.

Ändra eller radera DNS-information

I kontrollpanelens DNS-editor kan du enkelt ändra eller radera information du lägger in. Tänk på att den information du ändrar eller tar bort här replikeras ut på Internet direkt när du ändrat eller tagit bort något. För att ändra en inställning, klicka på "Domän och webbplats" i menyn och sedan "DNS". Du presenteras då med denna vy för din domän: Här kan du lägga till, redigera eller radera information i din DNS-tabell. Tänk på att dina ändringar inte går att återställa utan att du själv f...

Aktivera / Avaktivera DNS för flera domännamn och webbplatser

Om du vill aktivera eller avaktivera DNS-tjänsten för någon eller några dina domäner kan du göra det här. Välj "Endast DNS" i Service-menyn under menyn "Domän och webbplats" > "Webbplatser". Du kan också välja om e-poststödet ska vara aktiverat eller avaktiverat i de DNS:er du aktiverar eller avaktiverar.