FTP

FileZilla TLS problem för kunder i det äldre systemet

OBS: Följande guide och inställning bör endast följas om man är kund i Space2us gamla system. Ni som är kund i vårt nya system kan följa denna. (https://helpdesk.space2u.com/528977-Filezilla) Ibland så kan man mötas utav felmeddelandet "Mottog TLS-varning från severn: Handshake failed (40)" när man ska ansluta via FTP med Filezilla. Om detta drabbar er så är det bara att följa denna guide för att få ordning på det: Öppna först FileZilla ock klicka sedan på Arkiv > Platshanteren. Därefter...

Ställ in ditt FTP-konto

Innan du kan använda ditt FTP-konto måste det ställas in. Detta är enkelt och tar endast någon minut. 1. Logga in på kontrollpanelen med ditt användarnamn och lösenord. 2. Klicka på tabben "FILER" och välj sedan där "FTP". 3. Klicka på "LÄGG TILL" och skapa sedan en användare med användarnamn och lösenord. Klicka till sist på "LÄGG TILL" nere i vänstra hörnet. Nu är du redo att ansluta en FTP-klient till ditt webbhotell hos Space2u med de FTP-uppgifter ni just skapade.

Anslutning med FileZilla via FTP

Efter att ha startat programmet behöver du ha dina inloggningsuppgifter (login och lösenord) till ditt FTP-konto. Om du inte har dessa eller ännu inte konfigurerat ditt konto, läs först guiden "Ställ in ditt FTP-konto" (https://helpdesk.space2u.com/329895-St%C3%A4ll-in-ditt-FTP-konto). Därefter anger du enkelt adressen till ditt FTP-konto, användarnamn och lösenord i de avsedda fälten (se bild nedan) och klickar sedan på "Snabbanslut": Om allt gått bra är du nu ansluten till ditt FTP-konto ...