E-post

Hur ställer jag in min E-postklient?

Det är lite olika tillvägagångssätt beroende på e-postklient (se våra övriga guider för specifika klienter). Här är dock de generella inställningarna som gäller: Inkommande server: imap01.space2u.com Kryptering: SSL Port: 993 Användarnamn: din e-postadress Lösenord: Lösenordet på din e-postadress Utgående server: smtp01.space2u.com Kryptering: STARTTLS eller Ingen Port: 587 Användarnamn: din e-postadress Lösenord: Lösenordet på din e-postadress Se till att autentisering är påslage...

Hur byter jag lösenord på mitt e-postkonto?

Detta kan bytas i kontrollpanelen under "E-post" och "E-postkonton" genom att trycka redigera bredvid den adressen du vill byta lösenord på. Eller så kan den bytas i webmailen (https://webmail01.space2u.com/) under "inställningar" och "lösenord"

Var hittar jag vilken inkommande/utgående mailserver som ska användas?

Inloggad på din kontrollpanel hos oss, så kan du hitta den här informationen på två ställen: 1) Startsidan när du loggar in (Översikt): Högst upp står det Snabbguide och ett domännamn. Här finner du några olika flikar, där du kan hitta all e-postinformation under fliken E-post. 2) E-post > E-postkonton Om du markerar E-post och klickar på E-postkonton i menyn till höger, får du även här se informationen om vilka serveradresser du skall använda. Här kan du även lägga till nya e-postadr...

Hur lägger jag till en signatur i webbmailen?

För att lägga till en signatur i webbmailen följ dessa instruktioner. - Först loggar du in på din webmail (https://webmail01.space2u.com/). - Sedan går du till inställningar uppe till höger. - Där väljer du profiler. - I vänsterkolumnen så väljer du din e-postadress. - I textrutan fyller du i din signatur så som du vill ha den. (om du vill ha bilder och länkar i din signatur så väljer du att spara den som HTML signatur) - Klicka på spara så kommer signaturen sedan tillkomma på de...

Hur många mail kan jag skicka och till hur många mottagare?

Hos oss kan du maila till max 100 mottagare per mail, (bcc, cc inräknade) och sända ej mer än 300 mail per halvtimme eller 5000 mail per dag. Begränsningar måste finnas för att undvika att utskick kan ge upphov till spamklassning av avsändande IP-nr.

Vad är SSL för E-post?

SSL står för Secure Socket Layer och används för att skicka och ta emot information med kryptering istället för att skicka allting i klartext, detta för att ingen annan ska kunna utläsa informationen som t.ex. skickas i ett mail.

Jag kan inte skicka e-post, vad är fel?

Kontrollera: - att du är ansluten till Internet, öppna din webbläsare och skriv in en webbadress - att mottagarens e-postadress är korrekt - att din egen e-postadress är rätt - att inte ett felaktigt brev ligger och blockerar i ut-korgen - att rätt utgående e-postserver används och att du valt att använda SMTP autentisering om du skickar via vår mailserver. Information om vilken utgående server som ska användas finner du i kontrollpanelen under respektive e-postkonto. OBS! di...

Stöder ni Hosted Exchange e-post?

Ja, det gör vi. Det ingår inte i samtliga konton men om ni är intresserade av Hosted Exchange går det att beställa och läsa vidare om Här (https://www.space2u.com/tjanster/hosted-exchange/).

Är min e-post virusfri?

Samtliga inkommande e-postmeddelanden kontrolleras av vårt antivirusskydd men tänk på att detta inte ersätter virusskyddet på er PC. Idag kan virus ta sig in i en dator på andra sätt än via e-post och vi rekommenderar er att förutom att ha ett antivirusprogram även installera dom senaste uppdateringarna för ert operativsystem. Vi kan inte heller garantera att vårt antivirusskydd är 100%-igt trots att det uppdateras dagligen, nya virus kommer ofta och det är inte säkert att vårt program har hunni...

Har ni spamskydd?

Vi har ett av marknadens bästa spamskydd. Det mesta av all spam stoppas redan innan det når mailservern, övriga mail som misstänks vara spam läggs i en mapp med namnet "Spam" i ditt e-postkonto.

Vad är SMTP?

SMTP står för "Simple Mail Transfer Protocol" vilket är ett kommunikationsprotokoll för att skicka E-post mellan datorer.

Vad är IMAP?

IMAP(Internet Message Access Protocol) : Är ett sätt för e-postprogram att läsa e-post(elektronisk post) direkt på e-postserver. Är en enorm fördel då man inte flyttar mailen från mail-servern utan man kan läsa den från olika ställen samt att man inte behöver oroa sig för hårddiskkrascher och dylikt. På Space2u rekommenderar vi att du använder IMAP som protokoll för inkommande e-post.

Vad är POP3?

När vi pratar om e-post så står det för "Post Office Protocol". Det är ett sätt för e-postprogram att hämta inkommande E-post(elektronisk post) från en E-postserver. Används för att flytta all din E-post som ligger på servern till ditt E-postkonto(alternativt din dator, om du sitter hemma) och lagras där i stället. Det finns fall där POP3 kan vara det bästa alternativet för dig, men i regel rekommenderar vi på Space2u att du använder IMAP för inkommande e-post istället.

Vad är e-postkonton?

E-postkonto är den plats som tar emot ett e-postmeddelande, t.ex. info@dindomän.se. E-posten ligger där tills du ska läsa den / hämta ned den till din dator. En person kan ha flera namn/adresser kopplade till sitt eget e-postkonto (alias). Alias är ett konto som vidarebefordrar e-posten till ett annat e-postkonto inom domänen.