Annat

När börjar ni erbjuda nya tekniker som t ex senaste versionen av MS SQL eller PHP?

Vi försöker att alltid att ligga i framkant med de senaste versionerna och teknikerna. Men alla uppdateringar måste alltid testas först och sedan så ska samtliga berörda kunder meddelas minst 2 veckor i förväg om förändringen kan påverka befintliga hemsidor.

Komprimeras utdata på era Windowsservrar?

Som standard så är det aktiverat att 2700 bytes (2,7 KB) komprimeras och att max diskutrymme per applikationspool med komprimerad data är 100 MB.

Hur lång tid tar ett namnserverbyte?

Ett namnserverbyte kan dröja mellan 24-48 timmar innan allting slår helt igenom, det kan vara så att för vissa internetleverantörer så går detta snabbare och för vissa andra så behöver man vänta alla dem 48 timmarna.

Vad har Space2u för namnservrar?

Space2u använder i dagsläget namnservrarna: ns01.space2u.com ns02.space2u.com ns03.space2u.com ns04.space2u.com ns05.space2u.com Är du dock kund i vårt äldre system så skall nedan namnservrar användas: ns3.space2u.com ns4.space2u.com

Vilka Ruby-on-Rails moduler har ni?

Vi har för närvarande inte stöd för Ruby on Rails

Kan jag använda mig av FrontPage?

Ja, men du kan inte publicera eller använda frontpages inbyggda funktioner eftersom vi inte har Frontpage-stöd i vår miljö. Microsoft har lagt ner all utveckling för FrontPage. Du kan dock använda programmet som ett rent redigeringsverktyg för din webbplats men vi rekommenderar dig att byta till Microsoft Expression Web (http://www.microsoft.com/expression/)

Kör ni med LAMP?

Ja, hos oss så använder vi LAMP (linux, apache, mysql, php)

Vilka domännamn kan jag peka mot Space2u?

Alla domännamn kan peka mot oss, det är bara att peka mot våra namnservrar som du finner nedan: ns01.space2u.com ns02.space2u.com ns03.space2u.com ns04.space2u.com ns05.space2u.com

Tillämpar ni ångerrätt?

Ja, vi tillämpar en ångerrätt på 45 dagar. Obs! Detta gäller ej domäner.

Kan jag köpa till mer trafik och utrymme?

Du kan ej köpa till mera trafik och utrymme i dagsläget men vi ämnar att stoppa in den funktionen i en kommande uppdatering.

Hur ofta tar ni backuper?

Vi tar backups en gång varje natt som sparas i 30 dagar. Detta gäller e-post, filer och databaser

Kan jag installera servermjukvara för t.ex ett Onlinespel, Teamspeak eller mIRC?

Du kan inte installera servermjukvara hos oss, du kan inte heller köra egna tjänster via t.ex. SSH-klustret.

Vilka Python moduler har ni?

Vi stödjer för närvarande inte Python.

Vad har ni för specifikationer på era servrar i er delade miljö?

Space2u har ett kluster av servrar som sammanlagt bygger upp våran lastbalanserade miljö, då mycket är virtualiserat och minne / cpu sprids dit det behövs vid behov så är det inte möjligt att översätta till vad ni har fysiskt.

Stödjer ni Telnet?

Vi har i dagsläget inte stöd för telnet.

Hur många kunder har ni per server?

Alla webbplatser skapade i Space2us nya system hanteras i en lastbalanserad miljö så ligger alla på alla servrar samtidigt och den servern med minst belastning används vid varje enskilt besök.

Har ni någon upptidsgaranti?

Space2u försöker självklart hålla alla servrar och tjänster uppe men har inte någon upptidsgaranti eller något SLA-avtal, vi meddelar i förväg om planerade driftarbeten på våran Driftsida (https://status.space2u.com/).

Hur hanteras mina personuppgifter?

Space2u behandlar personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen. För att värna om personlig integritet lämnas personuppgifter inte ut till extern part. Undantag till detta görs om Kund har brutit mot villkoren i detta avtal eller om myndighet begär detta med stöd i svensk lagstiftning. Som personuppgiftsbiträde hanterar Space2u personuppgifter i enlighet med instruktioner från Kund. Space2u vidtar lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda personuppgifter.

Kan jag köpa endast ett domännamn?

Nej. Hos Space2u kan du köpa hur många domännamn du vill på ditt konto, oavsett kontotyp.

Hur beställer jag ett konto?

Ett valfritt webbhotellskonto, samt eventuellt domännamn du är intresserad av, kan du beställa här (https://store.space2u.com/).

Behöver jag verkligen ett webbhotell?

Valet är självklart ditt eget, men att hosta en egen hemsida kräver en hel del: - En snabb och stabil uppkoppling, gärna en som tillåter oändligt med trafik, för den kommer att stiga markant. - Din dator/server måste vara på 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan samt hållas säker från hackare och virus. - Datorn måste vara kraftfull och kunna ta hand om flera processkrävande förfrågningar samtidigt. - Du måste installera din egna kontrollpanel, mailserver, FTP server, databasmjukvara,...

Hur snabbt är jag igång? Kan jag testa er först?

Du får dina kontouppgifter bara några minuter efter att du har lagt din beställning. Då vi har 45 dagars öppet köp på våra webbpaket så kan du testa ditt konto och se så att allt fungerar som du vill.

Hur flyttar jag till er från ett annat webbhotell?

Som ny kund hos oss så har du möjlighet att lägga upp och testa din hemsida och e-post innan ditt domännamn pekas om. När du ser att allting fungerar så kan du antingen själv peka om domännamnet till oss eller kontakta support@space2u.com för kostnadsfri hjälp med detta.

Har ni support på andra språk?

Alla på Space2u pratar Svenska, Engelska samt förstår Norska och till viss del Danska, om en kund pratar ett annat språk som även någon i supporten kan prata så får man om möjligt prata med varandra.