Beställning och installation av premium-certifikat

1. Välj host/domän
Först väljer du om det är www.domän.se eller domän.se eller subdomän.domän.se som ska ha certifikatet. Notera att webbplatsen måste ligga på våra servrar för att certifikatet ska gå att använda via kontrollpanelen. Vi kan alltså inte installera certifikatet mot andra leverantörer och deras tjänster.

2. Skapa mailadress
Det andra som krävs är att du sätter upp en vidarebefordring för en E-postadress under domänen. E-postadressen ska antingen heta hostmaster@domän.se, admin@domän.se eller webmaster@domän.se, och den ska vidarebefordra till en e-postadress du har access till för ett senare steg. Det här kan du enkelt göra under "E-post > Vidarebefordringar" inne i din kontrollpanel. Notera att detta förutsätter att du använder Websupport som leverantör för din E-post. Om du använder annan leverantör behöver du skapa adressen där.

3. Beställ tjänst
När detta är gjort går du till "Webbplats > SSL Certifikat (PREMIUM)" och väljer där vilken webbplats certifikatet skall gälla för, klickar i "Köp certifikat" och fyller i formuläret (På "Stat" och "Avdelning" kan du sätta i "NA" om det inte känns relevant att fylla i). Kom ihåg att välja prefix om du ska ha certifikatet för "www".

Välj i "Bekräftelsebrev" den e-postadress du skapade i punkt 2 (hit kommer godkännandet av certet att skickas) och i E-postadress fyller du i valfri adress (hit kommer certifikatet sedan skickas). Vi rekommenderar att du fyller i e-postadressen du skapade i punkt 2 även i detta fält för enklare administration.

Klicka sedan på "Köp certifikat".

Steg 1. Gå till SSL-certifikat (PREMIUM).

Steg 2. Välj vilken webbplats du ska köpa för och tryck därefter "Lägg till certifikat".

Steg 3. Fyll i dina uppgifter för domänen.

4. Betala och validera
 Du får sedan en faktura via vald faktureringsmetod. När denna är betald, kommer certifikatet inom ca 30 minuter vara beställt och finnas synligt i din kontrollpanel. I det här skedet har det gått ut ett mail till adressen du valde i steg 2 där du får bekräfta certifikatets utfärdande för domänen genom en länk.

5. Certet skickas ut
När detta är gjort kommer själva certifikatet (Så snart Thawte har godkänt din ansökan) att skickas ut till e-postadressen ni valde i steg 3 i fältet "E-postadress". Certifikatet ligger inne i mailet, och det kan urskiljas med att det börjar med en rad som innehåller "BEGIN CERTIFICATE" och slutar med raden "END CERTIFICATE".

6. Installera certifikatet
Kopiera ut hela denna sektion (inklusive raderna med "BEGIN CERTIFICATE" och "END CERTIFICATE" och logga in i din kontrollpanel.
Om du nu går till SSL-sektionen och väljer webbplatsen du beställde certet för så finns nu en knapp som heter "Lägg till CRT". När du klickar här får du upp en ruta där du ska klistra in hela certifikatet och välja att spara det.

7. Aktivera tjänsten
Certet är nu på plats, och det enda som kvarstår är att aktivera det. Detta görs genom att klicka på "Aktivera/avaktivera" (det kan krävas en uppdatering av sidan för att aktiveringsknappen skall dyka upp).

Det som då görs är att domänens A-record för vald host (t.ex. för www eller subdomän) kommer att pekas om mot ert nya privata IP, och https kommer fungera, validerat med SSLcertifikatet, på den domänen inom ca 1h. IP-adressen visas också i kolumnen där om du använder en extern tjänst för DNS och behöver peka om själv. Skadar inte att kontrollera att DNS-pekarna omdirigerades korrekt.

På samma sätt kan du här välja att avaktivera SSL-certifikatet för att ställa tillbaka domänen till tjänsten utan https (och få domänen tillbakapekad till det vanliga ip:t).