Hantera dina lösenordsskyddade mappar

Lösenordsskydd - Obs! Nedan gäller endast Linux-webbplatser. På Windows-webbplatser måste ändringar göras i web.config. för samma resultat.

Ibland kan det vara bra att kunna lösenordsskydda en katalog på din webbplats. Kanske har du material där till en kund, eller så är det hela familjens fotobilder som ligger där.

Så här gör du:

1. Klicka på tabben Domän och Webbplats och sedan alternativet Lösenordsskydd

Du möts då med denna vy om det är första gången du lägger till en lösenordsskyddad katalog. Om du lagt till en eller flera lösenordsskyddade kataloger tidigare syns de redan här.

Klicka på "Lägg till" för att lägga till en ny lösenordsskyddad katalog:

Här måste du ange följande:

Titel: namnet på den delade mappen

Lösenordsskydda mapp: Välj vilken mapp i ditt Space2ukonto du vill skydda. Ursprungsinställningen är public_html men du kan klicka på den raden och välja en annan mapp under denna katalog om du inte vill lösenordsskydda hela din webbplats:

Användarnamn: Detta är användarnamnet du vill skapa för din lösenordsskyddade mapp och inte ditt användarnamn till ditt Space2u-konto eller till ditt FTP-konto.

Lösenord: Ange det lösenord du vill ha till kontot ovan.

Repetera lösenord: Upprepa det lösenord du valde ovan.

Notera att lösenordet kräver en viss komplexitet för att godkännas. Ett tips är att blanda bokstäver, siffror och tecken.

När du är klar med konfigurationen, klicka på "Lägg till".