Webbplats

Jag ser en gammal version av en sida! Varför?

Detta kan bero på att antingen så är den gamla versionen av hemsidan sparad i webbläsarens cache, detta kan oftast rensas ut genom att trycka ctrl + r (PC) eller cmd + r (Mac). Om inte det så kan det vara så att ni nyligen gjort ett namnserverbyte, då kan det dröja upp till 48 timmar innan du ser din hemsida fullt ut. Det kan vara så att du även behöver rensa ut DNS-cachen på din dator. Det görs med följande kommandon: Windows: skriv ipconfig /flushdns i kommandotolken (kör som administrator...

Kan jag importera en blogspot/blogger-sida till en wordpress jag har hos er?

Med hjälp av blogger / bloggspots exportfunktion så är det möjligt att importera din gamla blogg till wordpress, du behöver då installera ett plugin som heter "Blogger import" som hjälper dig med hur du ska göra.

Ska jag välja Windows eller Linux?

Windows eller Linux, vilket ska jag välja? Jag har Windows på min dator, måste jag välja Windows då? Detta är de två vanligaste frågorna vi får till vår support och det är inte lätt att förstå skillnaden och veta vad man ska välja. Vi ska försöka reda ut detta på ett enkelt sätt. Windows På våra Windows-servrar kan man använda sig av Microsofts två tekniker som heter ASP och ASP.NET. Dessa tekniker används för att kunna skapa dynamiska sidor som t ex hämtar information från databaser. Windows...

Hur styr jag cachen via .htaccess?

För att ställa in vilket expire-värde (hur länge en fil ska cachas) som ska vara default så kan man använda sig av följande rader i sin .htaccess: ExpiresActive On ExpiresDefault "access plus 4 hours" Det måste inte anges i timmar utan följande är tillåtna värden: years months weeks days hours minutes seconds Om man vill detaljstyra lite och ha olika expire-värden på olika typer av filer så är det också möjligt. Då anger man det i sekunder och det finns två typer av expire-värd...

Kommer min hemsida att funka i Kina?

Kina har en väldigt avancerad brandvägg samt en hel del strikta lagar som dikterar vilka sidor som får ses och inte ses, detta har orsakat att många IP-adresser har blivit blockade inifrån landet. Detta är tyvärr ingenting vi kan styra och bestämma över.

Kommer ni att ha annonser / reklam på min hemsida?

Vi kommer inte att lägga ut reklam på din hemsida, men du får självklart lägga ut egen reklam om du önskar.

Kan jag ladda upp mp3- eller videofiler hos er?

Så länge du är upphovsrättshållare samt att du använder materialet till din hemsida så är det inget problem att ladda upp mediafiler hos oss.

Jag vill synas på Google, hur gör jag?

Att synas och hamna högt i sökmotorernas sökresultat är en hel vetenskap och vi rekommenderar er att kontakta en sökmotorspecialist, ett så kallat SEO-företag. Saker som gör att man hamnar högt i listorna är bland annat: - Nyckelord på webbplatsen - Bra och relevanta beskrivningar på hemsidan - Andra sidor som länkar till din sida.

Hur installerar jag en ny applikation?

Med ett par musklick installerar du något av de verktyg vi erbjuder som en del av tjänsten. Här kan du se hur du går till väga: Logga in på kontrollpanelen och välj sedan tabben Domän och Webbplats. På den tabben finner ni alternativet Oneclick Installer som ni klickar på, då öppnas en ny sida där ni kan installera en ny applikation som till exempel Wordpress, Joomla och Drupal genom att klicka på Installera ny applikation.

Vilken katalog är min hemkatalog?

När du loggar in på din FTP eller via SSH så kommer du se en katalog som har samma namn som ditt domännamn, i den mappen finns det en mapp som heter public_html. Denna mapp är hemkatalogen för det domännamnet, filerna som läggs här är dem som kommer synas utåt på nätet.

Vad är ett Content Management System (CMS)?

CMS, eller Content Management System som det heter är ett begrepp som används för innehållshanteringssystem som hanterar elektronisk media online, t.ex. Wordpress, Joomla, Drupal och Umbraco är exempel på detta.